Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, σαράντα τέσσερα χρόνια μετά την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, η σχολική μας κοινότητα απέδωσε την οφειλόμενη τιμή σ' αυτούς που αντιτάχθηκαν στον φασισμό διεκδικώντας μια Ελλάδα δημοκρατική, μια κοινωνία ελεύθερη και ένα καλύτερο μέλλον βασισμένο στην παιδεία και στις πολιτιστικές μας αξίες.

Διαβάστε Περισσότερα

Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

78 χρόνια έχουν περάσει από εκείνη τη μακρινή Δευτέρα της 28ης Οκτωβρίου του 1940 που η χώρα μας δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση των στρατευμάτων της φασιστικής Ιταλίας. Η Ελλάδα αναγκάζεται να εμπλακεί στη δίνη αυτού του τρομακτικού πολέμου. Για μια ακόμα φορά ο ελληνικός λαός, τα στρατευμένα παιδιά του, ο άμαχος πληθυσμός, οι γυναίκες της Πίνδου θα υπερασπιστούν την πατρίδα με το αίμα τους.
Εις ανάμνηση αυτής της εθνικής επετείου το σχολείο μας, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 και στην αίθουσα εκδηλώσεών του, τίμησε αυτούς τους πολλούς άγνωστους ήρωες που με την προσωπική τους θυσία σταμάτησαν τον θρασύ εισβολέα και προάσπισαν την τιμή του γένους μας. 

Διαβάστε Περισσότερα

Εκδήλωση ενημέρωσης και εγγραφής δωρεάς μυελού των οστών

Το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 το σχολείο μας έστειλε μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και ανθρωπιάς με μια εκδήλωση ενημέρωσης και εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών, την οποία διοργάνωσε η ομάδα μαθητών και καθηγητών του σχολείου που συμμετέχει από το 2016 στη δράση "Δωρεά Μυελού των Οστών", σε συνεργασία με τον σύλλογο "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ" και τον Δήμο Αμαρουσίου.

Διαβάστε Περισσότερα

Ενημέρωση γονέων

Ενημέρωση σχετικά με τις αλλαγές σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των σχολικών μονάδων (φοίτηση, απουσίες, εγγραφές) σύμφωνα με το ΦΕΚ 120/Β/23-01-2018.

(επιλέξτε την εικόνα)

enimerosi-goneon

    

Επιλογή τουριστικού γραφείου για μετακίνηση στην Παλλήνη

Για τη μετακίνηση των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου στο Μουσείο Οίνου (Παλλήνη) στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης με σκοπό την παρακολούθηση βιωματικού εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα τη μεσογειακή διατροφή κατατέθηκαν οι ακόλουθες τέσσερις προσφορές από τα ακόλουθα τουριστικά γραφεία:

  1. SARRISTOURS:  144 ευρώ (τιμή για ένα τουριστικό λεωφορείο 74 θέσεων, συμπεριλαμβάνονται Φ.Π.Α. και διόδια) 
  2. TRAVELMALL: 255,8 ευρώ (τιμή για δύο τουριστικά λεωφορεία 50 και 35 θέσεων, συμπεριλαμβάνονται Φ.Π.Α. και διόδια)
  3. AXOSTRAVEL: 198,4 ευρώ(τιμή για ένα τουριστικό λεωφορείο 74 θέσεων, συμπεριλαμβάνονται Φ.Π.Α. και διόδια)
  4. ANOTHERTOUR: 210 ευρώ  (τιμή για ένα τουριστικό λεωφορείο 80 θέσεων, συμπεριλαμβάνονται Φ.Π.Α. και διόδια)

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων με την υπ' αρ. 36/15-3-2017 αναθέτει τη μετακίνηση στο τουριστικό γραφείοSARRIS TOURS με την οικονομικά πιο συμφέρουσα προσφορά. 

 

Στιγμές από τον πρώτο μας σχολικό περίπατο!

Την πρώτη εκπαιδευτική εκδρομή τους πραγματοποίησαν τον Οκτώβριο οι μαθητές του σχολείου μας. Η Α' Γυμνασίου επισκέφτηκε το Καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα, η Β' περιηγήθηκε στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους και η Γ' παρακολούθησε ξενάγηση στο Θέατρο Διονύσου στη νότια κλιτύ της Ακρόπολης.

Διαβάστε Περισσότερα

Σημερινός Μαθητής-Αυριανός Ενεργός Πολίτης του Κόσμου

Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο αμφιθέατρο του Αρσακείου μαθητές μας μέλη της χορωδίας του σχολείου μας με επικεφαλής τη μουσικό κ. Ηλιάδα Μπουμπάρη, συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για την παρουσίαση και βράβευση καινοτόμων πρακτικών στο πλαίσιο υλοποίησης Δράσεων του Δικτύου Σχολείων της Διεύθυνσης:  Σημερινός Μαθητής-Αυριανός Ενεργός Πολίτης του Κόσμου "ΣΗ.ΜΑ.-Α.Ε.Π.". Το σχολείο μας είναι μέλος του ανωτέρω δικτύου "ΣΗ.ΜΑ - Α.Ε.Π." από την αρχή της δημιουργίας του, τον Μάρτιο 2016. 

  

                               ekso

 

 

Διαβάστε Περισσότερα

13 Οκτωβρίου 2015 - Πάρνηθα και Διονυσιακό Θέατρο

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο Καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα (Α΄ και Β΄ Γυμνασίου) και στο Θέατρο Διονύσου στη νότια κλιτύ της Ακρόπολης (Γ΄ Γυμνασίου).

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου μετά την άφιξή τους στο Μπάφι γνωρίστηκαν με τους ξεναγούς της Trekking Hellas, χωρίστηκαν σε ομάδες των 10 ατόμων και έκαναν μικρή πεζοπορία στα καλοσυντηρημένα ελατοσκέπαστα μονοπάτια του Δρυμού, όπου ζει το μοναδικό κόκκινο ελάφι. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους ενημερώθηκαν για τα είδη χλωρίδας και πανίδας που συνάντησαν. Στη συνέχεια, παρακολούθησαν σχετική προβολή ταινίας σε ειδική αίθουσα στον χώρο του  Καταφυγίου.

Η επίσκεψη της Γ΄ Γυμνασίου περιελάμβανε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Διονυσιακού Θεάτρου και περιήγηση στο Θησείο.

Εκδήλωση στο Γερμανικό Ινστιτούτο

Αγαπητά μας παιδιά, αγαπητοί γονείς,
παρότι η χρονική συγκυρία λόγω εξετάσεων δεν είναι ιδιαίτερα καλή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Γερμανικό Ινστιτούτο στις 21.5. Στη συγκεκριμένη γιορτή θα έχετε την ευκαιρία  με διάφορους τρόπους να γνωρίσετε εσείς και οι οικογένειές σας ή οι φίλοι σας καλύτερα την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο.

Γνωριμία με το παραολυμπιακό άθλημα "μπότσια"

Την Τετάρτη 13 Απριλίου φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας εκπροσώπους από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία. Ο προπονητής Γιώργος Τζήμας παρουσίασε το άθλημα μπότσια στους μαθητές της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου με ενεργή συμμετοχή των μαθητών. Μαζί του ήταν οι αθλητές Άννα Ντέντα και Παναγιώτης Σουλάνης, ο οποίος θα αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Διαβάστε Περισσότερα

Μουσικοθεατρική παράσταση "Τα παιδιά του Bach"

Μαθητές μας της Α' τάξης με τη συνοδεία της καθηγήτριας της μουσικής του σχολείου μας Ηλιάδας Μπουμπάρη, επισκέφτηκαν το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου παρακολούθησαν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Τα παιδιά του Bach».

Η πολυμελής οικογένεια Μπαχ επί σκηνής μας περιγράφει την ιστορία της μέσα από την κίνηση των πλήκτρων και του λόγου. Η μουσική και ο λόγος γίνονται ένα!

Πώς είναι άραγε η ζωή δίπλα σ' ένα μεγαλοφυή πατέρα, τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπάχ;

Διαβάστε Περισσότερα

Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Με αφορμή τη φετινή πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Μακεδονία (Θεσσαλονίκη, Έδεσσα, Πετράλωνα) προκηρύσσεται Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα

«Εικόνες από τη μακεδονική γη»

Στον διαγωνισμό καλούνται να λάβουν μέρος οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Αμαρουσίου που θα συμμετάσχουν στην εκδρομή.

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόσκληση από τον Σ. Γονέων και Κηδεμόνων για την ενίσχυση των προσφύγων

Φτιάξε ένα σακίδιο για έναν πρόσφυγα
Τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη συνολικά, έχουν δεχθεί χιλιάδες προσφύγων, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως η Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ στις οποίες εδώ και χρόνια μαίνεται πόλεμος (εμφύλιος πόλεμος, ISIS).
Αποτέλεσμα του πολέμου είναι οι προσφυγικές ροές, οι εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένοι άνθρωποι που ξεριζώνονται από τα σπίτια τους, παίρνουν μαζί τους ότι μπορούν να κουβαλήσουν και ξεκινούν ένα οδοιπορικό με προορισμό την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.
Αναζητούν μια καλύτερη ζωή, μια ήρεμη και γαλήνια καθημερινότητα μακριά απ' τον πόλεμο και το φόβο.
Ανάμεσα στις χιλιάδες των προσφύγων υπάρχουν πολλές οικογένειες με μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά.
Παιδιά σαν εμάς, που απλά έτυχε να γεννηθούν σε αυτή τη γωνιά του πλα-νήτη.
Παιδιά που πήγαιναν σχολείο, διάβαζαν, έπαιζαν, είχαν όνειρα για το μέλλον τους , όπως εμείς. Αναγκάστηκαν όμως να εγκαταλείψουν την πατρίδα και τα όνειρά τους, για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην ζωή και το μέλλον τους. Δικό μας καθήκον είναι να σταθούμε δίπλα σε αυτά τα παιδιά, ως νέοι άνθρωποι δίπλα σε νέους ανθρώπους και να κάνουμε οτιδήποτε περνάει από το χέρι μας για να μπορούν να συνεχίσουν το μεγάλο ταξίδι τους με αξιοπρέπεια.
Γι αυτό λοιπόν, παίρνουμε μια παλιά μας σχολική τσάντα, ή ένα σακίδιο που δεν χρειαζόμαστε πια και το γεμίζουμε με βιβλία με ζωγραφιές, μπλοκ ζωγραφικής, χρώματα, ένα παλιό μας παιχνίδι αλλά και με τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται οι δομές φιλοξενίας ( ατομικά είδη υγιεινής, ατομικό χυμό, ατομικές συσκευασίες τροφίμων μακράς διαρκείας).
Στόχος της πρωτοβουλίας μας είναι με απλά μέσα, με τρόπο που δεν κοστίζει, να χαρίσουμε ένα τόσο σημαντικό χαμόγελο σε αυτά τα παιδιά.
Τα προσφυγόπουλα μας χρειάζονται δίπλα τους και εμείς θα είμαστε εκεί.
Η αλληλεγγύη φαίνεται στην πράξη.

Οι μαθητές μας δημιουργούν!

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών οι μαθητές ζωγραφίζουν με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους, ζωγράφου Ιωάννας Ευθυμίου έργα μεγάλων διαστάσεων εμνευσμένα από τους ζωγράφους Paul Klee και Joan Miro.

Διαβάστε Περισσότερα

Ενισχυτική Διδασκαλία 2015-16

Από την Πέμπτη 3/3/2016 οι μαθητές του σχολείου μας, που έχουν ήδη υποβάλει τη σχετική αίτηση, μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, που διεξάγονται στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

enisxitiki2016

 

 

Προσφορά τροφίμων στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τους μαθητές μας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας διεπόμενοι από πνεύμα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς συγκέντρωσαν και φέτος μεγάλη ποσότητα τροφίμων, τα οποία παραδόθηκαν στο Φιλόπτωχο Ταμείο του Ι. Ν. της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου για τη σίτιση των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Διάκριση μαθήτριάς μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό "Ο Θαλής"

Η μαθήτρια της Β' Γυμνασίου του σχολείου μας, Κατερίνα Αναστασιάδη, διακρίθηκε στον 76ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «O Θαλής» (Νοέμβριος 2015) και καλείται να συμμετάσχει στον επόμενο διαγωνισμό «Ο Ευκλείδης» που θα διεξαχθεί στις 16 Ιανουαρίου 2016. Τη συγχαίρουμε και της ευχόμαστε καλή επιτυχία για τη συνέχεια!

Επίσκεψη στη ΓΑΔΑ για ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ μεταφερθήκαμε μαθητές και καθηγητές, την Παρασκευή 18-12-2015, όπου μας υποδέχτηκαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Στρατηγός Εμμανουήλ Σφακιανάκης και εξειδικευμένοι αξιωματικοί, για να μας ενημερώσουν σχετικά με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγησή μας σε αυτό. Στις ομιλίες τους έκαναν αναφορά σε πραγματικά περιστατικά ηλεκτρονικού εκφοβισμού, στον εθισμό από τη χρήση του διαδικτύου και πρότειναν τρόπους αυτοπροστασίας μας στους χώρους κοινωνικής δικτύωσης (facebook, chatrooms κτλ.).

Διαβάστε Περισσότερα

Βράβευση μαθητών μας για διάκριση σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής

Δυο μαθητές μας από την περσινή Γ΄ Γυμνασίου, ο Δημοσθένης Καραμπογιάς και η Μελίνα Λέβης, βραβεύτηκαν στις 12 Δεκεμβρίου 2015 ως πρωτεύσαντες (16ος και 70η αντίστοιχα από τους 121 πανελλαδικά αριστεύσαντες) σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την περασμένη σχολική χρονιά (Μάρτιος 2015) υπό την αιγίδα του ΕΚΠΑ και της Πανελλήνιας Ένωσης Φυσικών. 

Διαβάστε Περισσότερα

Το 3ο Βραβείο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού κατά του Καπνίσματος σε μαθήτρια του σχολείου μας

 

Στη μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, Βασιλική Τινγκιλιάν, δόθηκε το 3ο Βραβείο του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού της Αντικαρκινικής Εταιρείας για τον Έλεγχο του Καπνίσματος.

Διαβάστε Περισσότερα

Επισκέψεις σε Κυκλαδικό Μουσείο, βιομηχανία SKAG και Λίμνη Μαραθώνα

Την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015, η Α’ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η μια ομάδα μαθητών παρακολούθησε παρουσίαση συνοδευόμενη από προβολή διαφανειών με θέμα τον Κυκλαδικό πολιτισμό (κατοικίες, εργαλεία, τέχνη, πρώτες ύλες).

Διαβάστε Περισσότερα

3ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τον Έλεγχο του Καπνίσματος

Στο πλαίσιο του προγράμματος HEART II, διοργανώνεται ο 3ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τον Έλεγχο του Καπνίσματος. Οι μαθητές καλούνται να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό με ατομικά ή ομαδικά έργα τους που προάγουν την υγιεινή συμπεριφορά όσον αφορά στο κάπνισμα. Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν έργα τύπου κόμικς με θέμα "Μαθαίνω Να Μην Καπνίζω".

 

Πληροφορίες σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού θα βρείτε εδώ. Υπεύθυνοι καθηγητές: Ευθυμίου Ιωάννα, Καραμεσάλης Θοδωρής, Αλεξοπούλου Θεοδώρα.

Επίσκεψη Glossomobil

Ξέρετε για ποιο αξιοθέατο είναι γνωστή η Κολωνία; Ή πώς λέγονται τα χαρακτηριστικά ρολόγια τοίχου που φτιάχνονται στη Ν. Γερμανία; Για αυτά και άλλα πολλά είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την ομάδα τουGlossomobil!

Διαβάστε Περισσότερα

Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Πάρνηθα και το Διονυσιακό Θέατρο

 

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο Καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα (Α΄ και Β΄ Γυμνασίου) και στο Θέατρο Διονύσου στη νότια κλιτύ της Ακρόπολης (Γ΄ Γυμνασίου).

Διαβάστε Περισσότερα

Δημιουργίες μαθητών μας για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Ύστερα από την αξιολόγηση των εικαστικών και ψηφιακών έργων που δημιούργησαν οι μαθητές μας στο πλαίσιο των δράσεων για την 2η Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, ο Δ/ντής και οι υπεύθυνοι καθηγητές αποφάσισαν να δώσουν το πρώτο βραβείο για κάθε τάξη στα ακόλουθα έργα...

Διαβάστε Περισσότερα

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2015

Το σχολείο μας γιόρτασε φέτος την 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με τις ακόλουθες δράσεις:

  • αθλητικές δραστηριότητες καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης,
  • προβολή εποπτικού υλικού για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων,
  • παρουσίαση για τις μασκότ και τα σύμβολα παλαιότερων Ολυμπιακών Αγώνων,
  • ομιλία με θέμα "Αθλητισμός και Διατροφή" από την κ. Εβίτα Σιατίτσα, ειδικό επιστήμονα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,
  • εικαστικές και ψηφιακές δημιουργίες από τους μαθητές και των τριών τάξεων με θέμα "Ολυμπιακοί Αγώνες: Σύμβολα και μασκότ" για την Α΄Γυνασίου, "Σύγχρονοι Έλληνες Ολυμπιονίκες" για τη Β΄Γυμνασίου και "Παραολυμπιακά αθλήματα" για τη Γ΄Γυμνασίου. Τα έργα θα αξιολογηθούν προκειμένου να βραβευτεί το καλύτερο από κάθε τάξη.
  • σχηματισμός (με το σώμα) των Ολυμπιακών Κύκλων από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας

    Διαβάστε Περισσότερα

Προκήρυξη για την πραγματοποίηση σχολικής μετακίνησης

 

Παρακαλούμε, όσα ταξιδιωτικά γραφεία επιθυμούν, να υποβάλουν στο σχολείο (γραφείο Διευθυντή) έως την Παρασκευή 25/09/2015 και ώρα 12.00 τις προσφορές τους σχετικά με τις μετακινήσεις-εκπαιδευτικές επισκέψεις του σχολείου μας.

. Πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο που ακολουθεί.

Λειτουργία του σχολείου

 

Την Παρασκευή 18-9-2015 και τη Δευτέρα 21-9-2015 το σχολείο μας θα είναι κλειστό λόγω της διενέργειας εθνικών εκλογών.

Έναρξη Σχολικής Χρονιάς

 

Σας ενημερώνουμε ότι η τελετή του Αγιασμού για την έναρξη του νέου σχολικού έτους θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11-9-2015 και ώρα 8.30 π.μ. στον αύλειο χώρο του σχολείου μας. Μετά τον Αγιασμό θα διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές.

Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών για το σχ. έτος 2015-16

Oι γονείς των μαθητών που επιθυμούν την απαλλαγή από την παρακολούθηση του μαθήματος των Θρησκευτικών καλούνται να καταθέσουν (μία ο κάθε γονέας) υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986, στην οποία θα αναφέρεται ότι «ο μαθητής δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και εξ αυτού επικαλείται λόγους θρησκευτικής συνείδησης». Η παραπάνω υπεύθυνη δήλωση με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής και των δύο γονέων του μαθητή θα παραλαμβάνεται από τον Διευθυντή του σχολείου εντός αποκλειστικής χρονικής προθεσμίας που διαρκεί από την 1η Σεπτεμβρίου έως και την 20η Σεπτεμβρίου. (εδώη σχετική Εγκύκλιος)

 

Καλό καλοκαίρι!

Η γραμματεία του σχολείου κατά τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο θα είναι ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο κάθε Πέμπτη από 9.00 έως 14.00.

Υλικό σχετικό με την εκπαιδευτική εκδρομή της Γ' Γυμνασίου

Από τις πιο όμορφες στιγμές της περασμένης χρονιάς η εκπαιδευτική εκδρομή της Γ' Γυμνασίου στη Θεσσαλία. Παραθέτουμε συνοπτικά τις δράσεις μας, φωτογραφικό υλικό, αλλά και σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος (http://www.astronomos.gr/archives/gallery/3ogymnasioamarousiou).

jhhg

Διαβάστε Περισσότερα

Ταινία για τον σχολικό εκφοβισμό

Στο πλαίσιο των βιωματικών δράσεων για τον σχολικό εκφοβισμό ομάδα μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας με την καθοδήγηση της κ. Μαρινάκη δημιούργησαν και παρουσίασαν σε σχετική εκδήλωση την ακόλουθη ταινία. Περισσότερο υλικό για τις βιωματικές δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2014-15 θα βρείτε στο οικείο μενού.

Εξεταστέα Ύλη 2015

Στα επισυναπτόμενα αρχεία θα βρείτε την εξεταστέα ύλη για κάθε τάξη.

Επίσκεψη στο Χαμόγελο του Παιδιού

Στις 23 Απριλίου ομάδα μαθητών της Γ΄τάξης με τη συνοδεία της καθηγήτριας κ. Θεώνης Μαλαίνου επισκέφθηκαν το Χαμόγελο του Παιδιού, για να προσφέρουν τα τρόφιμα που είχαν συγκεντρώσει οι μαθητές του σχολείου μας για τον σκοπό αυτό.

Η Πολιτιστική Ομάδα μας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Δημητσάνας

Την Τρίτη 5 Μαΐου 2015 οι μαθητές του πολιτιστικού προγράμματος με θέμα «Τα πρώτα τυπογραφεία της Ευρώπης και το έντυπο βιβλίο» με συνοδούς τον Διευθυντή του σχολείου κ. Γεώργιο Βλάχο και την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Θεώνη Μαλαίνου, επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Δημητσάνας.

Διαβάστε Περισσότερα

Βράβευση των επιτυχόντων στον 2ο Διαγωνισμό Αναγνωστικών Δεξιοτήτων

Η βράβευση των μαθητριών του σχολείου μας που διακρίθηκαν στο 2o Διαγωνισμό Αναγνωστικών Δεξιοτήτων - Κατανόησης Κειμένου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαίου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Μεταμόρφωσης.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στη μαθήτριά μας Μελίνα Λέβης, στην οποία δόθηκε ως δώρο ένα ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book). Με έπαινο λόγω καλής επίδοσης (βαθμολογία πάνω από 90 στα 100) τιμήθηκε η μαθήτριά μας Τάνια Βαρβέρη.

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόσκληση σε Bazaar

Την Παρασκευή 15 Μαΐου στις 18.00-22.00 θα πραγματοποιηθεί Bazaar στον χώρο του σχολείου μας με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Η δωροέκθεση θα περιλαμβάνει έργα μαθητών μας, βιβλία και χρηστικά αντικείμενα.

Διαβάστε Περισσότερα

Αποτελέσματα 2ου Διαγωνισμού Αναγνωστικών Δεξιοτήτων

Το 3ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου διακρίθηκε στον 2ο Διαγωνισμό Αναγνωστικών Δεξιοτήτων-Κατανόησης Κειμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στη μαθήτρια Μελίνα Λέβης, ενώ με έπαινο θα τιμηθεί λόγω καλής επίδοσης η μαθήτρια Τάνια Βαρβέρη. Η απονομή των Βραβείων και Επαίνων θα γίνει σε εκδήλωση της οποίας ο χρόνος και ο τόπος θα ανακοινωθούν σύντομα.  

Εκπαιδευτική Εκδρομή

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή για τις τρεις τάξεις του σχολείου μας. Η Α' Γυμνασίου επισκέφτηκε το Αθλητικό Πάρκο Πάρνηθας, η Β' το εργαστάσιο Λάβδα και η Γ' τη Βουλή των Ελλήνων.

Διαβάστε Περισσότερα

Αφίσα για τον Σχολικό Εκφοβισμό

Ύστερα από την αξιολόγηση των αφισών που έφτιαξαν οι μαθητές μας στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, ο Δ/ντής και οι καθηγήτριες Μαρινάκη Ευαγγελία και Δανοχρήστου Μαριελένα αποφάσισαν να δώσουν το πρώτο βραβείο για κάθε τάξη στα ακόλουθα έργα:

Διαβάστε Περισσότερα

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Την Παρασκευή 6η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συγκεντρώθηκαν ανά τάξη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, παρακολούθησαν σχετικά βίντεο και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες είτε για να ζωγραφίσουν είτε για να δημιουργήσουν στους υπολογιστές τους αφίσα με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.

Διαβάστε Περισσότερα

Ανάθεση πολυήμερης σχολικής εκδρομής στη Θεσσαλία

Την Πέμπτη 26/2/2015 συνεδρίασε η Επιτροπή αξιολόγησης προσφορών ταξιδιωτικών γραφείων σχετικά με την ανάθεση της εκδρομής που θα πραγματοποιήσει η Γ' τάξη του σχολείου μας στη Θεσσαλία (Βόλος, Πήλιο, Μετέωρα, λίμνη Πλαστήρα). Μεταφερθείτε ΕΔΩγια το σχετικό κείμενο.

Συμμετοχή σε Διαγωνισμό Αφίσας

Το σχολείο μας έλαβε μέρος στον πανελλήνιο και παγκόσμιο διαγωνισμό δημιουργίας αφίσας που οργανώθηκε από τη Διεθνή Ένωση για την Εκπαίδευση στη Στατιστική και το Διεθνές Στατιστικό Ινστιτούτο (International Association for Statistical Education IASE). Οι δύο αφίσες που υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό δημιουργήθηκαν από δύο ομάδες μαθητών και μαθητριών της Γ' Γυμνασίου και είχαν ως θέμα τη βία στα γήπεδα. (Υπεύθυνες καθηγήτριες: Μαριλένα Δανοχρήστου, Θεοδώρα Αλεξοπούλου)

Συμμετοχή σε Διαγωνισμό Αφίσας

Το σχολείο μας έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο και Παγκόσμιο διαγωνισμό δημιουργίας αφίσας που οργανώθηκε από τη Διεθνή Ένωση για την Εκπαίδευση στη Στατιστική και το Διεθνές Στατιστικό Ινστιτούτο (International Association for Statistical Education IASE). Οι δύο αφίσες που υποβλήθηκαν από μαθητές και μαθήτριες της Γ' Γυμνασίου είχαν ως θέμα τη βία στα γήπεδα.

2ος Διαγωνισμός Αναγνωστικών Δεξιοτήτων

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας διοργανώνει «Διαγωνισμό Αναγνωστικών Δεξιοτήτων- Κατανόησης Κειμένου» σε συνεργασία με τις Σχολ. Συμβούλους Φιλολόγων και με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.). Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ τάξης Γυμνασίου και η συμμετοχή σε αυτόν είναι προαιρετική. Ο διαγωνισμός θα γίνει το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 (1ο, 2ο, 3ο βραβείο-ηλεκτρονικό βιβλίο/e book reader). Δείτε ΕΔΩτα θέματα του 1ου διαγωνισμού καθώς και παραδείγματα θεμάτων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που επιθυμούν να λάβουν μέρος να απευθυνθούν στην κα. Θ. Αλεξοπούλου.

 

Εκπαιδευτική Εκδρομή

Την Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, η εξόρμησή μας στη Μαρίνα του Φλοίσβου. Οι μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου μας περιηγήθηκαν στον λιμένα και έπαιξαν στις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Διαβάστε Περισσότερα

Παρουσίαση εργασίας

Στις 29 Ιανουαρίου μαθητές της Γ' Γυμνασίου του σχολείου μας παρουσίασαν στους συμμαθητές τους την ενδιαφέρουσα εργασία τους με θέμα "Ασθένειες που μεταδίδονται μέσω σιέλου".

Διαβάστε Περισσότερα

Μάθημα μουσικής με τηλεδιάσκεψη

Oι μαθητές μας, της Γ΄ τάξης (Γ2),  παρακολούθησαν σήμερα το μάθημα στην αίθουσά τους «εξ αποστάσεως» μέσω υπολογιστή με απευθείας σύνδεση, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος εφαρμογών τηλεδιάσκεψης και πολυμεσικής ροής στη μουσική εκπαίδευση.

Διαβάστε Περισσότερα

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι

 Οι μαθητές του Σχολείου μας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τον Σύλλογο Διδασκόντων διοργανώνουν και φέτος Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στις 12 και 13 Δεκεμβρίου. Σας περιμένουμε όλους!

 

Διαβάστε Περισσότερα

Συμμετοχή του σχολείου μας στην ενίσχυση του έργου της Unicef

Με σύνθημα "Ένα πεινασμένο παιδί μας χρειάζεται" η Unicef απευθύνεται σε όλους εμάς και μας καλεί να συμμετάσχουμε με τις λίγες δυνάμεις που μας απέμειναν στον αγώνα για την καταπολέμηση της πείνας και του υποσιτισμού.

Διαβάστε Περισσότερα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

3o Γυμνάσιο Αμαρουσίου

Διεύθυνση: Ναυαρίνου & Ύδρας
Τ.Κ.: 15122,  ΜΑΡΟΥΣΙ

Διευθύντρια: 210 6127266

Υποδιευθυντές (Ηλίας Μαυρόγιαννης, Χαρά Γκατζιώρα): 210 8054368

Καθηγητές: 210 6143219, 6936066043

e-mail:mail@3gym-amarous.att.sch.gr

 

 

 

 

Χάρτης Περιοχής

Επισκέπτες ιστοσελίδας

Σήμερα 2

Χθες 249

Εβδομάδα 452

Σύνολο 854099

Kubik-Rubik Joomla! Extensions